M ε αυτόν τον χαιρετισμό, που στα Νέα Ελληνικά σημαίνει: Χαίρετε, όποιοι κι αν είστε! Ήρθαμε ειρηνικά ως φίλοι σε φίλους, και είναι ηχογραφημένος σε έναν επίχρυσο χάλκινο δίσκο - προάγγελο του CD - ενσωματωμένο στο πλαίσιο των διαστημοπλοίων Voyager I και Voyager II, η ανθρωπότητα θα χαιρετήσει την εξωγήινη μορφή ζωής, που ίσως τα δύο διαστημόπλοια συναντήσουν κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξειδιού τους στο διαστρικό διάστημα που ξεκίνησε πριν 40 χρόνια.
Ο προφορικός αυτός χαιρετισμός είναι μέρος ενός μηνύματος που περιέχει αντιπροσωπευτικούς ήχους και εικόνες με τις οποίες μια νοήμων εξωγήινη μορφή ζωής, θα πληροφορηθεί για την ποικιλομορφία της ζωής και των πολιτισμών του πλανήτη της Γης.


Το βίντεο, παρουσιάζει τους χαιρετισμούς, τις εικόνες και τους ήχους του πλανήτη που περιέχονται στον δίσκο των δυο διαστημοπλοίων 

Το μήνυμα, που περιέχει 115 εικόνες, φυσικούς ήχους, όπως το θρόισμα του ανέμου, ο ήχος της βροχής,  το τιτίβισμα των πουλιών, το κάλεσμα των φαλαινών και μουσικές του πλανήτη μας - από τον Μαγικό Αυλό του Mozart,  ως το Johnny B. Goode, του Chuck Berry - συντάχθηκε από μια επιτροπή στην οποία προήδρευε ο αστροφυσικός και αστροβιολόγος Carl Sagan.

Μεταξύ των εικόνων η επιτροπή συμπεριέλαβε μερικές από τις πιο εμβληματικές εικόνες της βιολογίας. Τη δίκλωνη έλικα του DNA, κύτταρα και κυτταρική διαίρεση, τη γονιμοποίηση, το αναπαραγωγικό σύστημα του ανθρώπου, φωτογραφίες εμβρύων από την περίφημη εργασία του  Lennart Nilsson καθώς και εικόνες από διάφορα συστήματα. (ο αναγνώστης μπορεί να απολαύσει τη σημαντική εργασία από το bio-illustrations, πατώντας εδώ)







Αυτές λοιπόν οι μποτίλιες με το ειρηνικό και ελπιδοφόρο μήνυμα τους, ταξειδεύουν εδώ και 40 χρόνια, στο διάστημα. Η πρώτη από αυτές, ο δίσκος που φέρεται από το Voyager I έχει εισέλθει, 36 χρόνια μετά την εκτόξευσή της στον διαστρικό διάστημα, αποτελώντας το ανθρώπινο χνάρι που απομακρύνθηκε περισσότερο από κάθε άλλο από τη μητέρα Γη. 

Για την σύνταξη του άρθρου αξιοποιήθηκαν οι πηγές:

http://voyager.jpl.nasa.gov/index.html
http://news.nationalgeographic.com/space/voyager/
http://www.space.com/11927-nasa-voyager-mission-facts-solar-system.html