Στον γοργό χρόνο του διαδικτύου, 11 λεπτά δεν είναι λίγα. Αν τα διαθέσετε όμως για την παρακολούθηση της ταινίας μικρού μήκους που σας προτείνουμε θα αποζημιωθείτε πλήρως. Πρόκειται για μια ταινία την οποία γύρισε το 1961 στον Ζωολογικό Κήπο του Άμστερνταμ ο Bert Haanstra, ένας προικισμένος Ολλανδός σκηνοθέτης που είχε βραβευθεί το 1958 με Oscar  για ταινία μικρού μήκους  (Glass). 
O Haanstra στο διάστημα της καριέρας του γύρισε δεκάδες μικρού, κυρίως, μήκους ταινίες των οποίων τα πραγματικά στιγμιότυπα διαδέχονταν το ένα τον άλλο, ώστε να συνιστούν μια χαρακτηριστική ποιητική αφήγηση που οδηγεί τον θεατή να μην αντλεί απλώς πληροφορίες, αλλά να  βιώνει εγκάρδια γνώση για τα εξιστορούμενα. Μεταξύ των ταινιών αυτών περιλαμβάνεται και η μεγάλου μήκους ταινία Ape and Super-Ape, στην οποία συνεργάστηκε με την γνωστή πρωτευοντολόγο Jane Goodall. Η ταινία, στην οποία συγκρίνεται η συμπεριφορά των ανθρώπων και των πιθήκων, έχει μεγάλη διάρκεια και είναι προσβάσιμη από εδώ


Ας ξαναγυρίσουμε όμως στην ταινία που προτείνουμε. Η ταινία που φέρει τον τίτλο «ΖΟΟ» αν και βουβή, είναι εύγλωττη στην παρουσίαση της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους κατοίκους του Ζωολογικού Κήπου και τους κυριακάτικους επισκέπτες του. Ο σκηνοθέτης τοποθετώντας την κρυφή κάμερα του πότε από τη μια πλευρά των κάγκελων και πότε από την άλλη, καταγράφει τις αντιδράσεις των ζώων και των επισκεπτών τους και κάνει τον θεατή να αναρωτιέται ποιος πράγματι είναι το έκθεμα και ποιος ο παρατηρητής.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει επίσης και η μουσική που συνέθεσε για την ταινία ο Pim Jacobs. Μια μουσική όμορφη που σχολιάζει ειρωνικά και με υπαινικτικό τρόπο, τα ήθη των εναλλασσόμενων υποκειμένων και αντικειμένων της ταινίας.